Istoric

Foști președinți

2003-2004 – Cornel Bota

Mandatul preşedintelui Cornel Bota a deschis mai multe căi de promovare şi prezenţă în viaţa comunităţii locale. Primele acţiuni caritabile au însumat peste 200 milioane lei, sprijin pentru Grădiniţa nr.30, realizarea unei piste de skating şi promovarea valorilor rotariene şi culturale în comunitate. Proiecte frumoase care au marcat un debut excelent pentru noul club.

2004-2005 – Claudia Borza

Claudia Borza a venit cu un suflu feminin în mandatul ei şi a pus accent pe organizarea internă şi pe promovarea clubului la nivel naţional şi internaţional. Acţiunile cu caracer social au vizat modernizarea secţiei ATI a Spitalului Judeţean, Şcoala din Teremia Mare şi amenajarea curţii Liceului Ion Vidu – cu o investiţie de peste 1 milion de lei. De asemenea, clubul a fost prezent ca sponsor la Maratonul Timişoarei.

2005-2006 – Daraban Dorin

Un mandat care a consemnat primul Matching Grand alături de Club Rotary Pellysburg –în valoare de peste 23 000 de dolari, demararea proiectului Căminului de Bătrâni de la Comloşul Mare – cu asigurarea fondurilor necesare pentru reparaţii la acoperiş şi susţinere, iniţierea colaborării cu Fundaţia Speranţa.

2006-2007 – Viorel Bucuras

Anul promovării naţionale şi internaţionale prin diverse acţiuni, promovarea valorilor locale şi continuarea proiectului Căminului de Bătrâni de la Comloşu Mare. Finalul anului a adus şi Bal de caritate al Rotary Cetate Timişoara.

2007-2008 – Doru Julean

Proiectul Căminului de Bătrâni de la Comloşu Mare devine proiect dce referinţă. În proiect este cooptat prinţul Dimitrie Sturza, sunt demarate lucrările la biserica din incinta instituţiei şi este finalizat centrul “Porţi deschise”. Mandatul stă sub semnul proiectelor culturale – susţinute financiar – şi marchează 5 ani de la chartare printr-un eveniment unic.

2008-2009 – Adam Crăciunescu

Partea de consistenţă a proiectului de la Comloşu Mare – reabilitarea şi reamenajarea Căminului pentru persoane vârstnice şi a capelei ortodoxe din incinta acestuia- se încheie cu succes. În acest mandat este realizat proiectul Oncohelp -Campania de responsabilizare civica “O sansa pentru viata” , în beneficiul bolnavilor de cancer. De asemenea, au loc acţiunea de plantare a 2500 de puieţi de arbori la Dudeştii Noi, amenajarea unui cabinet de kinetoterapie la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu şi susţinerea Festivalului Busuiocul Remeţean.

2009-2010 – Sorin Dragoi

Un mandate al proiectelor caritative, culturale, sportive şi de divertisment. Este pusa baza Alianţei Rotary-Lyones, Fundaţia Speranţa beneficiaza de susţinere şi sunt acordate burse de studii tinerilor cu rezultate excelente. Este iniţiat Turneul de Golf “Charity Golf Tournament” iar fondurile sunt donate Casei de Copii din Recaş. De asemenea, are loc evenimentul – concurs “Noaptea Bucătarilor”, acţiune care reunește rotarieni pasionați de arta culinară, amatori gata să-şi exerseze talentele vocaționale pentru cauze nobile.

2010-2011- Mircea Stoian

Un mandat cu rezultate şi implicare în reabilitarea şi modernizarea Liceului Waldorf Timişoara şi a Grădiniţei PP nr. 14. În cadrul unui proiect derulat sub genericul “Sprijinim tinere talente timişorene” dansatori profesionişti primesc susţinerea clubului. Continuă Turneul de Golf de la Recaş, fondurile fiind donate Şcolii Speciale Buziaş, şi beneficiază de sprijin în continuare şi Festivalul “Busuiocul Remeţean”.

2011-2012 – Gabriela Puskas

Este un mandat al proiectelor dedicate tinerilor. Evenimentul anului este “Gala Unicef” realizată în parteneriat cu Unicef România şi prezentată de Ambasadorul Bunăvoinţei – Andreea Marin – Bănică. Noaptea Bucătarilor primeşte amploare internaţională şi este organizată în premieră acţiunea “Cu familia rotariană în vie” –culesul strugurilor la Cramele Recaş. Este inaugurat Clubul Seniorilor “Buna Vestire”, în parteneriat cu Primăria Timişoara.

2012-2013 – Horatiu Rada

Proiectul anului este “Zece şcoli de nota 10” care are ca scop rezolvarea punctuală a problemele şcolilor de la sate, aflate într-o situaţie nefericită din lipsa unor minime condiţii igienico-sanitare. Proiectul se derulează în parteneriat cu CNR Unesco şi culminează cu “Gala pentru educaţie”. Cu Rotary la Cazanele Dunării are loc în premieră ca o acţiune de club în familie, în numele prieteniei şi al colegialităţii. Şi în acest mandat beneficiază de susţinere Festivalul Busuiocul Remeţean, Festivalul Plai şi Turneul de Golf de la Recaş. Este anul în care sunt sărbătoriţi 10 ani de la chartare.

2013-2014 – Ilie Truț

2014-2015 – Cosmin Grapini

2015-2016 – Gheorghe Fernea

2016-2017 – Cristian Grădinaru

2017-2018 – Luminița Țundrea

2018-2019 – Ioan Georgiu

2019-2020 – Petru Ștefea

2020-2021 – Werner Wolff

2021-2022 – Eleodor Coptil